Stiftelsen

NHF Nord Rogaland Stiftelsen Haugesund

Historikk:

I begynnelsen av 1940 årene døde skipsreder Wrangell i Haugesund. Noen år etter døde kona. Ekteparet var barnløst og de testamenterte bort en del eiendom og midler til organisasjoner i Haugesund.

Haugesund Vanførelag fikk testamentert en eiendom i Haugesund. Tanken var at Haugesund Vanførelag skulle bygge et vanførehjem i Haugesund. Det ble ikke noe av byggingen. Mange år etter ble eiendommen solgt og pengene satt på bok.

Statutter:

Statuttene har med årene forandret seg i forhold til tiden. Likevel har det skjedd lite. I 2006 så Stiftelsens styre at statuttene måtte forandres hvis det skulle være mulig å gjøre noe med formuen. Det ble engasjert advokater som fant ut at de gamle statuttene var gått ut på dato. Stiftelsens forslag til nye statutter ble derfor innvilget av advokatene, stiftelsestilsyn og Brønnøysund-registrene.

Statuttene går nå i det vesentlige ut på ferietilbud i ”syden” for bevegelseshemmede i Nord Rogaland, noe som også Fylkesmannen har innvilget.

Albir – Spania:

I 2007 leide stiftelsen en leilighet i Albir i Spania. Denne ble videre utleid til bevegelseshemmede i Nord Rogaland. Leiligheten ble lite brukt på vinterhalvåret da det også i Spania kan være kjølig på vinteren.

Gran Canaria:

I begynnelsen av 2008 reiste noen av medlemmene i stiftelsens styre til Gran Canaria for å se på leiligheter der. Det viste seg fort at det ikke var så mange leilighetene å velge mellom.

I mange av leilighetskompleksene var det trapper eller trinn i inngangspartiet, eller at leilighetene var delt i to etasjer. De fleste som var tilrettelagt var enten for dyre eller var så langt fra strand og bebyggelse at vi var avhengig av transport.

Valget falt på en leilighet i Puerto de Mogan (sørvest på øya). Denne ble kjøpt i 2009.